Havenkade 23, 2586TT Den Haag

070 - 820 99 51

Zonnepanelen

Besparen door het opwekken van uw eigen energie

Zonnepanelen leveren duurzame energie rechtstreeks aan uw meter, waarbij elk opgewekt kilowattuur (kWh) wordt gesaldeerd met uw verbruik.

Zo wordt u minder afhankelijk van uw leverancier en bespaart u op energiekosten. Een set van 9 zonnepanelen zal jaarlijks naar verwachting 2250 kWh opwekken.

Op basis van de huidige energieprijs van € 0,23 levert u dit een jaarlijkse besparing op van € 517,50.

Zonnepanelen en omvormers van hoge kwaliteit

In de laatste jaren is het aantal kWh dat per zonnepaneel kan worden opgewekt flink gestegen.

Dit komt met name doordat de kwaliteit van zowel de zonnepanelen als de omvormers flink is verbeterd.

Er bestaan verschillende soorten zonnepanelen waarbij een onderscheid kan worden gemaakt in het soort zonnecel, het vermogen in Wattpiek per paneel, maar ook in bijvoorbeeld de kleur van het zonnepaneel en de bijbehorende lijstafwerking.

Op het gebied van omvormers kan er een onderscheid worden gemaakt tussen basisomvormers en micro omvormers.

Een set zonnepanelen kan voorzien zijn van één basisomvormer voor de gehele set of van een micro omvormer voor elk zonnepaneel dat deel uitmaakt van de set. Micro omvormers bieden met name veel voordeel bij daken waar gedurende de dag schaduw op valt.

Verder zijn er verschillen in de levensduur, de looptijd van de garanties, efficiëntie, de bijbehorende softwareprogramma’s waarop de opbrengst kan worden uitgelezen en natuurlijk in prijs.

BTW teruggaaf bij de aanschaf van zonnepanelen

Op basis van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie zijn ook particulieren vanaf 20 juni 2013 in beginsel aan te merken als BTW ondernemer. Dit betekent dat u als particulier onder voorwaarden ook recht heeft op teruggaaf van de BTW. Dit scheelt dus fors in de kosten en verhoogt het rendement. In samenwerking met Energy Guards

Wij als Deelman Daktechniek werken samen met Energy Guards wanneer het gaat om zonnepanelen. Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact met ons opnemen of de website bezoeken van Energy Guards – Zonnepanelen.

Zonnepanelen voor elk type dak

Samen met Energy Guards hebben wij methodes ontwikkeld om zonnepanelen te kunnen plaatsen op daken waarvan over het algemeen wordt aangenomen dat er geen zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Zo hebben wij een methode bedacht waarbij zonnepanelen op een (licht)hellend bitumen dak kunnen worden geplaatst zonder gevaar van extreme windbelasting.

Zonnepanelen en groene daken

Zonnepanelen renderen een stuk beter wanneer de omgeving temperatuur lager is.

Op een kaal bitumen dak kan de warmte enorm oplopen tot wel 70 -80 graden terwijl een groen dak maximaal 35 graden warm wordt.

Zonnepanelen kunnen tot wel 7% beter renderen op een groen dak.