Onderhoud en Herstel

Onderhoud en herstel van een dak worden vaak als sluitstuk van een verbouwing gezien. Bij lekkages en wateroverlast blijkt helaas hoezeer dat een verkeerde keus is.

Dakpannen, leien en zink, maar ook bitumineuze producten zorgen – mits deskundig geplaatst- voor waterdichtheid van een gebouw. Maar, het oog wil ook wat! Realiseert u zich daarom ook dat een dak voor een groot deel de uitstraling en daardoor ook de economische waarde van een gebouw bepaalt.

Bij hellende daken, maar ook bij platte daken zal de conditie van de dakbedekking bepalend zijn voor de uitstraling en daarmee voor de economische waarde van het gebouw. Een gebouw komt pas goed tot zijn recht als het in balans met het dak en in harmonie met de omgeving staat.

Het type gebouw, (woning of bedrijfspand), het bouwjaar en de omgevingsfactoren als locatie, dorp of stad, oud- of nieuwbouw, straat of brede laan, spelen een belangrijke rol bij de keuze van de soort dakbedekking. Het is echt niet noodzakelijk de bestaande dakbedekking door dezelfde soort te vervangen.

U kunt bitumineuze singles laten vervangen door natuurleien, zink of door dakpannen of even zo goed andersom. De keuzes zijn vrijwel onbeperkt. Er zijn tal van verassende alternatieven.

herstel1

Bij de keuze van de juiste dakbedekking staan wij u graag bij met een vakkundig advies.

Met uw specifieke wensen én uw budget wordt uiteraard rekening gehouden. Aan iedere materiaalkeuze hangt een prijskaartje, terwijl de arbeidsintensiteit bij het plaatsen bij ieder product ook verschilt.

Omdat ieder dak uniek is, kunnen wij eerst na een gedegen inmeting een deugdelijk advies geven en een scherpe offerte verstrekken.

Om u alvast een indruk te geven over de mogelijkheden, treft u onder het menu “dakbedekkingen en materialen” een korte beschrijving met foto’s van de diversen dakbedekkingen aan.