Havenkade 23, 2586TT Den Haag

070 - 820 99 51

Dakpannen

Bitumen komt voort uit ruwe aardolie. Vrijwel alle platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking

Vanwege de brandveiligheid en de duurzaamheid, maar ook als bescherming tegen wind, regen en sneeuw worden dakpannen al eeuwenlang als dakbedekking geplaatst.

Er zijn talloze soorten pannen. Bij het plaatsen zal met de daken van aangrenzende gebouwen en andere omgevingsfactoren rekening gehouden worden. Als het pannendak in balans met het gebouw en in harmonie met zijn omgeving staat, geeft dit het gebouw een rijke en stijlvolle uitstraling.

Een keramische pan is vervaardigd uit gebakken klei. Niet alleen in vorm maar ook in kleur is de diversiteit groot. De meest gebruikte kleuren zijn nog steeds rood, zwart en bruin. De laatste tijd worden steeds meer geglazuurde pannen geplaatst. Door het glazuur ontstaat een egaal dak dat met zonlicht een prachtig effect geeft.

Betonnen pannen worden anders dan de keramische pan niet gebakken maar gedroogd. Beton is een mengsel van klei, zand, cement en water. In vergelijking met de keramische dakpan is de betonpan goedkoper. De betonpan is veelal groter, zodat minder panlatten nodig zijn. Het leggen gaat daardoor sneller. Deze pan wordt daarom ook wel “sneldekpan” genoemd.

2017-04-04-PHOTO-00000125