Havenkade 23, 2586TT Den Haag

070 - 820 99 51

Bitumineuze Dakbedekking

Bitumen komt voort uit ruwe aardolie. Vrijwel alle platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking.

Bitumen komt voort uit ruwe aardolie. Vrijwel alle platte daken in Nederland zijn voorzien van een bitumineuze dakbedekking. Ook bij licht hellende daken kan voor deze soort bedekking gekozen worden. Op de markt bestaan APP- en SBS- gemodificeerde bitumen.

Om het niet al te technisch te maken, kan worden gesteld dat de toevoeging van deze producten een verbetering geeft aan de plastische eigenschappen van de bitumen, terwijl ook de UV-bestendigheid toeneemt, waardoor de dakbedekking zowel bij lage als bij hoge temperaturen zijn elastisch karakter behoudt.

De banen worden verwerkt volgens de brandmethode en kunnen zowel mechanisch bevestigd als losliggend en geballast (grind, tegels) worden aangebracht.

Bitumineuze dakbedekking wordt vooral veel gebruikt bij platte daken. Een Single is ook een bitumineus dakbedekking product en wordt daarom ook wel als bitumen-lei aangeduid. Singles kunnen worden aangebracht op alle soorten hellende daken.

bitume1