Besparen met groene daken

Besparen in elk seizoen
Groene daken verkoelen in de zomer. Een groen dak kan tot 21⁰C koeler zijn dan een plat dak. Het vermindert de behoefte aan airconditioning en geeft een merkbaar verschil in temperatuur in de ruimtes direct onder het groen. In de winter is het effect omgekeerd en houdt het groene dak de warmte binnen. Er wordt bespaard op gas terwijl de ruimte warmer aanvoelt.

Extra isolatie met groene daken
Omdat een groen dak beter verkoelt dan dat het isoleert, is het mogelijk extra isolatie te plaatsen onder het groene dak. Een zogenaamd omkeerdak is een bouwfysisch veilige constructie: de dakbedekking fungeert als dampremmer aan de warme kant, de isolatie bevindt zich aan de koude kant. Geëxtrudeerd polystyreen isolatieplaten (XPS) worden op de dakbedekking geplaatst en het groene dak fungeert als ballast. Extra warme winters, koele zomers.

De Voordelen
 • Langere levensduur van de dakbedekking, door minder temperatuurwisselingen en bescherming tegen UV-straling. De dakbedekking gaat twee keer zo lang mee.

 • Groene daken zuiveren regenwater en zorgen voor een geleidelijke afvoer ervan. Het ontlast hiermee de piekbelasting op het riool.

 • Het Urban Heat Island effect wordt tegengegaan. Groene daken in steden zorgen ervoor dat minder warmte geabsorbeerd wordt en hebben een verkoelende werking.

 • Geluiddempende werking.

 • Een groen dak draagt bij aan een betere luchtkwaliteit door de opname van fijnstof en CO2. Ook bevordert het de biodiversiteit in de stedelijke gebieden.

 • Bijen en groene daken
  Bijen bestuiven meer dan 75% van onze belangrijkste landbouwgewassen zoals fruit en groente. Ze zijn dus niet alleen erg belangrijk voor het ecosysteem, maar ook voor de mens. Helaas sterft in Nederland tot wel 50% van de bijenpopulatie. Om hier iets aan te doen werken wij samen met Energy Guards die zichhebben aangesloten bij de ‘Honingbank’, een initiatief van Stroom Den Haag. Wat blijkt namelijk, de bij is gek op een groen dak! De grote variatie in flora op een groen dak creëert een ideaal leefgebied voor de bij. Deelman Daktechniek biedt nu de mogelijkheid een bijenkast met bijenpopulatie te plaatsen op een groen dak, deze wordt geleverd door Energy Guards. Zo kan iedereen bijdragen aan het welzijn van de bijen en het milieu.

  Onderhoud en garantie
  Op groene daken bieden wij een garantie van zes maanden op het geplaatste groene dak. Om jaarlijks de garantietermijn te verlengen dient het sedum een of twee keer per jaar (afhankelijk van de opbouw van het geplaatste groene dak) onderhouden te worden. Vraag ons naar onze onderhoudscontracten.

  Subsidie
  Vele gemeentes zijn inmiddels overtuigd van de voordelen van een groen dak. Vraag ons naar de mogelijkheden van de subsidies en fiscale regelingen voor zowel particulieren als bedrijven.

  In samenwerking met Energy Guards
  Wij als Deelman Daktechniek werken samen met Energy Guards wanneer het gaat om isolatie met groene daken. Mocht u meer informatie willen dan kunt u contact met ons opnemen of de website bezoeken van Energy Guards - Groene Daken .